Lead Java Developer

Solliciteer direct

GlobalOrange is één van de snelst groeiende software organisaties van Nederland en al drie jaar op rij opgenomen in de NRC top 10 beste werkgevers. Sinds 2006 zetten we ons in voor het succes van onze klanten door het ontwikkelen van innovatieve, bedrijfskritische software. Vanuit de Amsterdamse Posthoornkerk wordt er hard maar met plezier gewerkt aan uitdagende projecten. We zijn altijd op zoek naar de beste Lead Java Developers.

We zijn op zoek naar Lead Java Developers om samen met ons maatwerk software producten te bouwen van absolute wereldklasse. Wij zorgen voor uitdagende projecten, top notch projectmanagement en een inspirerende omgeving. Het enige wat jij mee hoeft te brengen zijn je ervaring, je vaardigheden en je leergierigheid.

Wat doen wij?

Wij maken onze klanten succesvol. Dit betekent dat we onszelf continu uitdagen om voor onze klanten de best mogelijke oplossingen te bouwen. We werken aan producten die impact maken en dat over tien jaar nog steeds doen. Voor onze klanten ontwikkelen wij complexe en uitdagende applicaties op maat. Met multidisciplinaire teams van top specialisten (o.a. project managers, usability experts, ontwikkelaars, testers) voeren wij onze projecten uit op basis van de Scrum ontwikkelmethode. Jij maakt deel uit van het team en werkt aan één of meerdere projecten. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van je team en de communicatie met de klant. De architectuur en complexe onderdelen van de ontwikkeling worden gedaan door een team van ervaren en talentvolle ontwikkelaars in Nederland, vaak ondersteund door ontwikkelaars in onze buitenlandse ontwikkeling-centra.

Over de functie

Als Lead Java developer maak je deel uit van een team dat voornamelijk vanuit ons kantoor in Amsterdam opereert. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen van toepassingen met een moderne architectuur en het ontwikkelen en onderhouden van applicaties op basis van de wensen van de klant.

We zijn op zoek naar Lead Java Developers om samen met ons maatwerk software producten te bouwen van absolute wereldklasse. Wij zorgen voor uitdagende projecten, top notch projectmanagement en een inspirerende omgeving. Het enige wat jij mee hoeft te brengen zijn je ervaring, je vaardigheden en je leergierigheid.  

Maak deel uit van één van de snelst groeiende software organisaties van Nederland

Wat verwachten we van jou?

Je hebt een hoge standaard voor je eigen werk en dat van je team. Daarnaast neem je je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de producten en de planning in een dynamische omgeving. Verder:

 • Je bent, of hebt ambitie om team lead te zijn
 • Uitstekende Java programmeer skills
 • Ervaring met services architectuur (Vert.x, play 2.0, postgreSQL en Angular/React) is een pré
 • Ervaring met Agile methodieken
 • Je wilt continu blijven leren
 • Je bent technisch, innovatief en pro-actief
 • Je kunt delen en anderen helpen zich te ontwikkelen
 • Management skills om een team op een zo hoog mogelijk level te laten opereren

Talentontwikkeling

GlobalOrange biedt jou de ruimte om te groeien, alleen zo zijn we in staat om altijd een optimaal resultaat te garanderen. Elke vrijdagmiddag krijg je ruimte om elkaar te reviewen en van elkaar te leren, een hackathon te doen, kennis opdoen van externe experts, verbeteren van je skills, nieuwe frameworks bekijken en te werken een pet-project. Waar mogelijk leveren we hierbij ook een bijdrage aan een goed doel of maatschappelijke kwestie. Ook zien we er op toe dat onze ontwikkelaars om de zoveel tijd kunnen switchen van project. Zo zorgen we voor een blijvende uitdaging, nieuwe samenwerkingen en een extra frisse blik voor onze klanten

Wat mag je van ons verwachten?

Een boeiende, uitdagende baan waarin je richting geeft aan ontwikkeling van complexe, vernieuwende applicaties vanuit een inspirerende locatie. Je werkt samen met een enthousiast team van slimme, innovatieve mensen en met onze internationale experts op IT gebied. Onze opdrachtgevers zijn grote multinationals maar ook innovatieve start-ups. Wij beloven je uitdagende projecten waar je scherper uitkomt.

Maar bovenal, wij beloven je een uitdagende en fijne baan tussen leuke collega’s waar je lachend naar gaat.

En natuurlijk:

 • Een fulltime baan (40 uur)
 • Een competitief salaris en bijdrage aan je pensioen
 • Een leuk en internationaal team
 • Ondersteuning/training jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Een unieke werkplek in hartje Amsterdam
 • Een uitgebreide lunch en op vrijdag een koud biertje, of twee of…

Kun je niet wachten te beginnen? We horen graag van je:

Sollicitatieprocedure

Laat je motivatie en CV achter en je ontvangt binnen enkele dagen een reactie. Stel gerust al je vragen. We horen graag van je. Je kunt ook bellen/mailen met Nicole. Zij weet alles over ons, en meer.

 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.